Indiferent dacă aveți o sursă bună de venit sau un scor de credit satisfăcător, datoria este întotdeauna o povară, deoarece nu vă permite niciodată să trăiți în pace. Drept urmare, căutați întotdeauna modalități de a plăti datoria cât mai repede posibil. Dar, deoarece procesul este copleșitor, s-ar putea să fii frustrat și, în cele din urmă, să pierzi urma.

image - 10 Ways to Pay off Debt Faster
10 moduri de a plăti mai repede datoria

Majoritatea oamenilor doresc să scape rapid de datorii, dar nu sunt siguri cum să o facă și de unde să înceapă. Exact asta vom prezenta în acest articol. Între timp, dacă sunteți în căutarea unor produse financiare în condiții echitabile, faceți clic aici .

Modalități de a plăti mai rapid datoria

A scăpa de datorii necesită o planificare financiară adecvată. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă plătiți rapid datoria.

  • Plătiți mai mult din principal

După ce ați luat un împrumut, trebuie să plătiți o anumită sumă cu dobândă în fiecare lună ca rambursări. Cu toate acestea, puteți plăti oricând puțin în plus. Dacă efectuați plăți de principal mai mari, sarcina dvs. de dobândă se reduce și, ca urmare, suma reală a datoriei se reduce rapid.

Cu toate acestea, va trebui să-l întrebați pe creditor dacă vă facilitează sau nu plăți suplimentare. Mulți creditori percep, de asemenea, o penalitate de plată anticipată. Trebuie să cântăriți beneficiul plăților anticipate cu penalitatea.


Citeste si:


  • Căutați sursa pasivă de venit

O modalitate eficientă de a plăti rapid datoriile este găsirea unei surse pasive de venit. La urma urmei, a face ceva în plus are întotdeauna beneficiile sale. Prin urmare, mai degrabă decât să vă angajați doar în munca sau afacerea dvs., luați în considerare alternative și petreceți-vă timpul liber cu ele.

Vă poate ajuta să câștigați niște bani în plus care vă pot ajuta să vă plătiți mai repede datoria. Puteți redirecționa din nou acest numerar suplimentar către plățile anticipate ale principalului.

  • Pregătiți un buget

E util să faci un buget pentru a plăti datoria. Puteți plăti toate facturile lunare și alte cheltuieli fără a pierde niciuna. Puteți pune deoparte bani pentru a-i cheltui pe anumite plăți. Este întotdeauna recomandabil să folosiți o foaie de calcul în timp ce faceți un buget, inclusiv cheltuieli și venituri.

În acest fel, puteți rezerva o sumă pentru rambursarea datoriei dvs.

  • Plătiți mai întâi datorii scumpe

Uneori ai multe datorii cu rate diferite ale dobânzii. În astfel de scenarii, acordați atenție celui mai scump și plătiți primul împrumutul respectiv. S-ar putea să trebuiască să suportați unele comisioane de neplată pentru împrumutul mai ieftin, dar asta nu va fi la fel de împovărător ca și cele scumpe.

Acest lucru vă va permite să plătiți fiecare datorie și veți rămâne ultimul cu cea mai puțin costisitoare.

  • Negociați rata dobânzii

Dacă vrei să scapi rapid de datoria ta, caută dobânzi mai mici. S-ar putea să mergeți la creditorul cardului dvs. de credit și să renegociați rata dobânzii pentru datoria dvs. existentă. Creditorul vă poate permite să transferați pe un card nou care ar putea necesita mai puțină plată a dobânzii.

Uneori cardul de transfer oferă și o dobândă de 0% pentru primul an. Dar înainte de aceasta, cunoașteți taxele de transfer și alți termeni pentru a evita orice complicații.

  • Reduceți-vă cheltuielile lunare nedorite

Una dintre modalitățile semnificative de a vă plăti mai rapid datoria este urmărirea cheltuielilor și reducerea cheltuielilor nedorite. Dacă înțelegeți practicile dvs. de cheltuieli, puteți identifica acele domenii care vă pot ajuta să reduceți.

De exemplu, puteți reduce cheltuielile suplimentare reducând facturile de cablu, internet și telefon. Profită de rambursarea banilor în timp ce faci cumpărături online pentru produse alimentare, îmbrăcăminte, îngrijire personală, articole de uz casnic și multe altele.

  • Vinde lucruri inutile

S-ar putea să aveți câteva articole sau mobilier inutile care captează doar spațiul de acasă. Cu toate acestea, unele dintre aceste articole pot fi foarte valoroase fără a fi folosite în casa dvs. Prin urmare, vânzarea unor astfel de lucruri este o idee bună.

Vă va ajuta să câștigați niște bani în plus pentru a vă plăti rapid datoria. Puteți, de asemenea, să vă gândiți la vânzarea unor articole cu efect personal, cum ar fi bijuterii sau o antichitate prețuită. Acestea sunt active pe care le puteți redobândi cu ușurință în viitor, atunci când aveți suficienți numerar.

  • Obține un împrumut de consolidare

Un împrumut de consolidare a datoriilor vă permite să vă combinați toate datoriile într-un singur împrumut, cu o dobândă mai mică și cu rate lunare mai mici. Este una dintre cele mai bune tactici de a-ți scăpa rapid de datoria.

Gestionarea și urmărirea mai multor împrumuturi poate fi o bătaie de cap. Întotdeauna riscați să pierdeți o plată. Cu toate acestea, cu un împrumut de consolidare, ar trebui să urmăriți o singură plată în fiecare lună. Acest lucru facilitează gestionarea banilor și bugetarea pentru debitori.

  • Luați în considerare poziția dvs. financiară actuală

Verificați situația financiară actuală și identificați dacă puteți plăti împrumuturile înainte de termenele de încheiere sau nu. Încetați să vă mai luați datorii dacă nu le puteți rambursa pe cele anterioare. Dacă știți că este posibil să efectuați o plată implicită, informați-vă creditorul despre același lucru.

Încercați să ajungeți la o înțelegere și să renegociați termenii, dacă este viabil.

Luați în considerare întotdeauna sursele dvs. de venit. Dacă trebuie să plătiți mai multe rate ale dobânzii decât venitul existent, nu veți putea niciodată să vă eliberați de datorii cu ușurință.

  • Consultați un consilier de credit

Dacă urmați toate aceste sfaturi de mai sus, dar încă vă străduiți să vă plătiți rapid datoria, consultați un profesionist în consiliere de credit pentru a solicita sfaturi. Un profesionist reputat și cu experiență în credite vă va rezolva toate confuziile și vă va oferi cele mai bune soluții. Vă vor ajuta gratuit și vă pot păstra problemele confidențiale.

Notă de final

A intra în datorii nu necesită timp, dar a ieși din ea necesită efort. Prin urmare, căutați întotdeauna cea mai bună opțiune și luați un împrumut în funcție de situația dvs. financiară. Odată ce intri în capcana datoriilor, este greu să ieși din ea.

Astfel, consultați întotdeauna un profesionist înainte de a intra într-o obligație financiară. Aceștia vă vor oferi sfaturi adecvate, proporționale cu situația dumneavoastră financiară prezentă și viitoare.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.